Anormalitatea starii de normalitate


Ce e normal şi ce e anormal cu noi, totul parcă e anormal dar se pare că e normal de la circulaţia din Bucureşti până la nesimţirea unora dintre noi de a fura in nestire.

Un lucru semnificativ este şi faptul că în Sfânta Scriptură cuvântul normal nu apare nici măcar o dată. Şi totuşi concepetul de normalitate a dat mult de furcă teologilor, filozofilor, psihologilor, sociologilor si chiar si medicilor.

Dar totuşi Dicţionarul Explicativ al Limbii Române defineşte noţiunea de normal : „care este aşa cum trebuie să fie, potrivit cu starea firească, obişnuit, firesc, natural”, „sănătos”, „care este conform cu o normă. Acum care sa fie starea firească, aceea stare naturală, firescă a omului sănătos? Care? Sa fie cumva starea aceea în care marii politicieni işi aruncă cuvinte urâte si fiecare nu ştie cum şă învinuiască pe altcineva că nu a făcut aia , aia şi aşa mai departe? Sau sa fie starea aceea în care pentru a venii in Bucureşti trebuie să ai nervi de oţel şi ceva înjurături pentru a suporta nesimţirea unora? E normal ca un om sa lucreze de la 7 la 7 , , e ceva normal ? E normal ? sau e mai normal ca un politician sa fure sute de milioane si sa nu pateasca nimic?

Gândurile unui om mai mult decât simplu

Are 50 de ani, trăieşte din mila oamenilor şi din măturile vândute!

Numele lui este Aurica, defapt eu aşa il cunosc, locuieşte la marginea satului, un om cu barbă lungă si tigarea in colţul gurii aşteaptă o porţie de mâncare de la tine, de la mine, de la noi toti.

Se întreabă si el’’ e normal ce se întâmplă în ţara asta, ce se întâmplă cu noi, cine suntem noi ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.