Ştiaţi că


Instrumente muzicale.

Sunetele sunt create de undele și vibrațiile aerului. Vocea umanaă a fost primul instrument muzical. Atunci când cântăm, aerul din gatul nostru vibrează, creând un ecou în zona gurii și a nasului, care este câteodata foarte armonios. Primii muzicieni au învățat să utilizeze obiecte precum scoicile pentru ca vocile lor să sune mai puternic și au constatat curând că sunetele muzicale puteau fi emise ciupind coarda unui arc de vânătoare sau suflând într-un os de animal.

Majoritatea instrumentelor muzicale au evoluat datorită micilor îmbunătățiri făcute încontinuu de producătorii de instrumente. Primele instrumente de suflat au fost fluierele simple din os de animal: instrumente cu coarde, cum este harpa, s-au dezvoltat dând naștere viorii și pianului, Computerele ne permit acum să creăm electronic o varietate largă de sunete fără să fim nevoiți să suflam sau să lovim vreun instrument.

Știați că …

Chitara

În Orientul Mijlociu se cânta la chitară încă din anul 1000 I Hr. Chitara modernă a fost inventată in 1850 de catre lutierul spaniel Antonia de Torres

 

Săptămâna următoare la “Știați că” vom afla când a fost inventat saxofonul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s