Dacii sunt mișto!


Mii de persoane au citit articolul despre filmul documentar „Dacii – Adevaruri Tulburatoare”, alte câteva mii au vizualizat documentarul cu pricina. Rețele de socializare au fost cu adevărat asaltate de mii de comentarii, unele relevante altele nu, și peste 6.000 de oameni au apăsat butonul „Like”.
Timp de o săptămână în care s-au schimbat guverne, cursul valutar a ajuns la un prag la care mulți erau pe punctul să între în demență, frații Cămătaru au ajuns la închisoare, gimnastele României au fost răsplătite pentru performanță, teoria dacologilor a fost/este cel mai urmărit, dezbătut și apreciat subiect. De ce explozia aceasta de audiență?
Răspunsul este simplu: pentru că dacii sunt mișto!
Subiectul abordat a rămas la fel de controversat pentru mii de oameni și probabil va rămâne așa foarte mult de timp de acum încolo. Dar, dacă cei care și-au expus părerea în documentarul cu pricina vorbesc prostii, dat fiind faptul că autorii, pe bună dreptate, au fost catalogați ca neprofesioniști în domeniul istoriei iar teoria lor fiind una de sorginte Ceaușistă, istoricii de profesie ar trebui să iasă și să lămurească această problemă. Dacă nu sunt ușor de combătut înseamnă că ne aflam în fața unei dezbateri și mai interesante, ce probabil va mai continua, mulți ani.
Judecând la rece după audiență fără precedent generată de acest subiect, românii vor să afle cât mai mult despre istoria lor. Dacii sunt cel mai misto subiect acum.
Acum nu ne rămâne de făcut decât să vedem dacă, un adevăr este mai puţin adevărat rostit din gura unui nebun sau o minciună devine adevăr, dacă e spusă de un înţelept?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.