24601


Pe 23 ianuarie, am fost la premiera filmului Les Miserable, la Cinema City. Vreau să vă spun încă de la început că mi-a plăcut la nebunie. Nu sunt genul de om căruia să-i placă musicalurile, dar filmul asta e altceva. Mi-au trebuit trei zile pentru a putea acum să scriu acest post. Am dat de veste la toate cunoștințele să meargă să vizioneze filmul.

Filmul nu merită vizionat acasă! E musai să-l vedeți la cinema.

Dacă nu ești de acord cu ceea ce spun despre film, ești liber să pleci, da, să pleci! Pentru că n-am nevoie de părerile unor “cinefili”  ca tine.

Filmul este unul de excepție și nu doar pentru cei care iubesc musicalurile, dar și pentru cei care iubesc istoria, Franța,  Victor Hugo, sau pentru cei care doresc să vadă o foarte reușită combinație de actori ce cântă sau pentru cei ce vor să vadă un film bun. E drept că puține filme bune au fost  realizate în ultimii ani.

Despre film

Este regizat de Tom Hooper, câștigător al premiului Oscar pentru filmul The King’s Speech ( din nou un film ce merită văzut).

Filmul a câștigat deja 3 premii Globul de Aur:

  • pentru cel mai bun film musical,
  • cel mai bun actor Hugh Jackman și cea mai bună actriță în rol secundar, Anne Hathaway)
  • are 8 nominalizări la Oscar printre care nominalizările pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun actor Hugh Jackman, cea mai bună actriță în rol secundar, Anne Hathaway, cele mai bune costume și cele mai bune machiaje.

Nu știu dacă e locul potrivit și cred că nici momentul să vă spun că m-am îndrăgostit de Anne Hathaway. O ador!

S-a cântat tot timpul live!  De obicei , se înregistrează coloana sonoră în studio și abia după se începe filmarea pe platou, actorii având grijă ca la momentul filmării să sincronizeze perfect buzele cu coloana sonoră. Pe când în cazul filmului Mizerabilii, regizorul a preferat să înregistreze vocile direct de pe platoul de filmare (și bine a făcut), în încercarea de obține spontaneitate și originalitate (ceea ce i-a  și reușit).

Mai multe detalii aveți într-un video pe youtube(aici).

Articole similare: Spectacolul Fringe s-a terminat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s