1882 – Roșia Montană


1882 de ani de la atestarea documentară a Roșiei Montante. Se sărbătorește ziua Roșiei Montane în 33 de localități din România dar și Copenhaga.

Au curs râuri de cerneală privind situația de la Roșia Montană și vor mai curge încă pe atât de multe.

Situația e una delicată, unii vor începerea minerutului  alții se opun vegement.

Din păcate, însă, aceste râuri s-ar putea transforma în cianură și sânge, dacă nu luăm atitudine şi ne complacem în mizeria servită de cei care ar trebui să fie obiectivi și să reprezinte interesele poporului.

Poporul român este, încă, pasiv și milostiv, că asa îi este firea. Este ușor impresionat de reclamele lacrimogene(asta-i drept) despre oameni care “vor să muncească” uitând uneori să judece cu proprii lui neuroni ce i-au fost înzestrați de la mama natură, și să se întrebe de ce oare e nevoie de mii de reaclame pentru a spune acest lucru unui grup de oameni care nu au o putere de decizie?

Cred că tocmai pe acest amănunt se bazează agențiile de publicitate și companiile de PR atunci când concep sporturile, ignorând inteligența de care acest popor dă dovadă uneori (cam rar ce-i drept), dar fix atunci când trebuie.

Sunt total împotriva începerii mineritului cu cianură la Roșia Montană, dacă și tu ești de acord seamnează petiția (aici).

Am întâlnit persoane vorbind despre  Roșia Montană în necunoștiință de cauză. Pentru a cunoaște cât mai bine ce se întâmplă, ce s-a întâmplat, și ce vor unii să se întâmple, intrați aici și aici.

Să mergem cu toții la ziua Roșiei Montane în localitatea preferată. Intrați aici  pentru a vedea lista  localităţilor din România, dar şi din afara graniţelor, care găzduiesc manifestări dedicate zilei Roşiei Montane.

Eu o să particip, dar tu ?

Rosia Montana- Prinzona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.