Despre mici


Cred că dacă ar fi să numim un singur preparat care să reprezinte întru totul bucătăria românilor, atunci acesta ar fi cu siguranță micii. Greșesc?

Originea acestui preparat simplu, dar gustos, are mai multe variante, unele credibile, altele doar povești frumoase.

Cea mai cunoscută variantă este aceea care îl creditează pe renumitul cârciumar Iordache Ionescu ca “inventator” al acestui preparat.  Într-o zi pe la începutul secolului trecut, când locația sa situată pe strada Covaci din centrul Bucureștiului era plină de mușterii, bucătarii au rămas fără mate pentru cârnați. Având spirit inventiv și de comerciant, Iordache a venit cu o idee care avea să se materializeze în cel mai popular fel de mâncare românesc.Ei bine , micii!.

O altă variantă despre geneza micilor spune că aceștia sunt un preparat turcesc, întrat în România pe la sârbi (prostii), etc.

În ceea ce privește compoziția micilor, există tot atâtea variante pentru fiecare bucătar în parte. După unele rețete, cei mai buni mititei sunt făcuți din carne de vită, altele includ și carnea de oaie, iar cele mai complexe cuprind inclusive carne de porc sau de cal ( da, de cal :)) )

Identitatea mititeilor o dau condimentele(probabil cea mai complex mâncare ), așadar, micii trebuie să conțină piper, cimbru, coriandru, chimen, și nu în ultimul rând usturoi.

Degeaba mănânci mititei dacă atunci când râgâi nu mirosi a usturoi. Pot spune că e singura metodă prin care poți arăți că ești un adevărat devorator de mici.

Vouă vă plac mititeii?

prin zona
prin zona
Advertisements

One thought on “Despre mici

  1. Pingback: Românii știu să se distreze | Prin zonă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s