Scrisul de mână încotro?


Deşi astăzi scriem şi chiar foarte mult, o facem rareori încă de mână. În afară de lista de cumpărături şi nişte mesaje lăsate lipite pe bileţele prin casă, nimeni sau aproape nimeni nu mai se sinchiseşte să scrie o scrisoare, s-o bage în plic, să-i pună un timbru, apoi s-o ducă la cutia poştală.

Un studiu (britanic normal) realizat ne arată că 40 % dintre cetățeni recunosc că nu au mai scris de mână în ultimele șase luni, nici măcar o felicitare de Crăciun, că deh… și astea-s acum electronice.

Americanii cum sunt ei mai pragmatici au decis ca începând de anul viitor, să facă din scrisul de mână o materie opțională.

Scrisul de mână este prețios. În el se oglindesc nu doar sentimentele, ci și starea de spirit și caracterul omului. Nu în ultimul rând, scrisul de mână traduce emoţiile celui care scrie, lucru de care nu beneficiază scrisul pe un ecran.

Cu toții am plâns la realizarea temelor pentru școală și cred că vă aduceți aminte de acele mici bobițe de lacrimi ce picau pe caietul de matematică fie pe cel dictando. Cu ce să înlocuiești această senzație?

Am învăţat să scriem de mână şi creierul nostru s-a organizat pe principiul simulării: pentru a citi, el se face că scrie.

Unii dintre voi poate că vor spune: așa pot să citesc și eu ce mi-a prescris doctorul! Frățică, am întâlnit doctori ce scriu atât de frumos și lizibil de nu o să-ți vină să crezi, deci, se poate! Nu calculatorul e salvarea!

Pe viitor probabil o să ni se pară educative orele de „Harlem Shake” ( ca ore de „muzică și mișcare” ) pe ideea că ne dezvoltă inteligența.

Tu ți-ai vedea odrasla făcând asta ?

prin zona
prin zonă

Vin în completarea a ce am scris mai sus cu un video fain de tot!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.