Românii știu să se distreze


Românii știu să se distreze

Îți repetă obsesiv asta televiziunile și radiourile la fiecare sărbătoare națională, aproape că te convingi și tu însuți dacă ieși pe undeva, prin natură!

Ieri, a fost sărbătoarea oamenilor muncii, mare sărbătoare domnle! ei bine, așa au ieșit la lumină cele trei categorii de români super/mega/ultra fericiți, burtoșii de bere și grătar, geluiții de club și înfometații de Vama Veche sau mai nou Vama.  Sună mai bine !

Ce credeți ?

Cu toții știu, desigur, să se distreze.  De la Vama Veche (Vama) la Cernica, de la Cernica la Brașov, de Brașov  la Satu – Mare și înapoi. Ce să mai, românii știu să se distreze !

Pentru prima categorie, fericirea supremă e oferită de grătar, în jurul acestuia gravitează tot ce-i mai bun în viață. Nu-i olimpic şi nu-i chiar sport. Nu vorbim însă de o disciplină practicată după ureche. Există reguli! Şi scrise şi nescrise! Cu limitele ar fi ceva probleme, da’ când e vorba de activităţi de masă… unde are „boboru” limită?!

Tipul emblematic pentru acestă categorie este barbatul între două vârste, burtos și transpirat și de regulă oamenii care le-au cam văzut pe toate în viaţa lor.

Așadar grătarul se împarte în cel puţin şapte categorii principale, cumva după chipul şi asemănarea consumatorilor:

1. Grătarul de mici: brand naţional, nu mai intru în detalii, că n-are rost.

2. Grătarul de porc: specific românului nesătul, întoarce pe dos din pricina mirosului minţile oricui – greu de refuzat.

3. Grătarul de pui: de multe ori complementar celui de porc, este atribuit de regulă situaţiilor cu mai multe generaţii prezente – „Pentru ăia micii şi pentru ăi bătârni, să mănâncă şi gura lor! Moştar aţi loat?”

4. Grătarul de oaie: ocazional şi doar pentru cunoscători. (În genere şi el complementar porcului.)

5. Grătarul de vacă: nu există aşa ceva. (În România. Sau cel puţin n-am văzut eu!)

6. Grătarul de peşte: chiar dacă miroase mai rău ca oricare dintre celelalte şi cere ceva mai multă… iscusinţă, veşnica problemă din cauza căreia se întâmplă destul de rar din păcate rămâne – „Cine curăţă peştele?!” (Ar mai fi şi problema dezlegărilor, când are/n-are poftă sau treabă tot creştinul stă la coadă să cumpere peşte la preţ de caviar; dar cum grătarul nu e încă reglementat prin Sfânta Scriptură… să zicem că inconvenientul nu se trage de la evlavie.)

7. Grătarul de legume şi ciuperci: cel mai complicat dintre toate. Neavând grăsime, vegetalele se fac evident greu, pe rând, culmea e că apoi se şi ard foarte uşor şi… „mai dă-l încolo, avem carne să ne punem şi-n cap, pâine e, facem un mujdei, ce ne mai trebuie legume?!”

Cei din categoria geluiții de club sunt cei care au muncit din greu la creșterea bicepsului, a tricepsului a pectoralilor  și  a feselor, se știe ! Spre deosebire de cei din categoria burtoșilor, părul de pe piept nu este apreciat, ci epilat. Sunt mândrii și vor să arate lumii umflăturile, așa că se îmbracă numai în tricouri care stau să pocnească pe ei, se deplasează cu mașini puternice, germane, second-hand, gen BMW , sau cu mașini noi puternice germane, cumpărate cu banii din vânzarea celor second-hand.

Le place să se dea în spectacol, iar raiul pentru ei e compus din scene hot  cu animatoare care mestecă din tanga pe tejgeaua barului.

Ultima categorie de români fericiți este formată din exemplarele de Vama Veche (Vama). Sunt tipii slabi de-i suflă vântul și chiar ai impresia că vântul ( nu Sorin Ovidiu Vântu) le pune în pericol starea de echilibru.   Și asta pentru că au în permanențe creierul pus la păstrare în alcool. Mulți dintre ei abia ce au scăpat de privirile părinților și, prin urmare, vor să-și facă de cap. Sunt lefteri, atârnători și fac un titlu de glorie din asta.

Mulțumită lor, Vama Veche (Vama) și-a schimbat numele în Voma Veche!

 

        Partea bună e că există şi altfel de oameni în ţara asta, nu la fel de „fericiţi”, din fericire.

 

Articole similare: Mitică…

Articole similare: Despre mici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s