Cum se pregăteşte Andrei Roşu pentru un maraton de 7 zile, la Cercul Polar


A traversat înot Canalul Mânecii, dar a găsit o provocare şi mai mare. Andrei Roşu se pregăteşte pentru cea mai grea competiţie de până acum: un maraton de 7 zile, la Cercul Polar. Cel mai rece de pe planetă. Iar antrenamentul e unul pe măsură.

Andrei îşi petrece nopţile pe balcon, într-un sac de dormit, ca să se obişnuiască cu temperaturile extrem de scăzute.În balcon, Andrei se obişnuieşte cu frigul pe care-l va îndura în cea mai grea competiţie din viaţa lui.

„Se începe de la Cercul Polar şi se aleargă 560 de kilometri până la Oceanul Arctic”, a spus el. O cursă de rezistenţă şi de voinţă, în care va lupta singur cu natura. Şi cu el însuşi.

E deja obişnuit. În ultimii 6 ani, a participat la zeci de maratoane, pe 7 continente. Din Antarctica până în Brazilia, Andrei a alergat peste 15.000 de kilometri.Mai mult, a traversat înot Canalul Mânecii şi a înfruntat temperaturi de minus 40 de grade celsius, la Polul Nord. Aşa a intrat în Cartea Recordurilor.

Pentru marea aventură de la Cercul Polar, Andrei aleargă şi 4 ore, în fiecare zi. Efortul lui are un ţel: să fie un model pentru copiii săi. Dar şi o cauză nobilă: vrea să planteze mii de copaci în sudul României, afectat de deşertificare.

Sursa http://www.antena3.ro

Sursa foto www.wild-thing.ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s