Regizorul și scenaristul italian Ettore Scola a murit


Regizorul și scenaristul italian Ettore Scola, căruia cinefilii îi datorează capodopere precum “Una giornata particolare” (“O zi specială”) sau “C’eravamo tanto amati” (“Cât de mult ne-am iubit”), a murit marți la Roma, la vârsta de 84 de ani, relatează AFP și DPA.

Potrivit mass-media italiene, care citează surse spitalicești, maestrul a fost internat la departamentul de chirurgie cardiacă al policlinicii din Roma, unul dintre cele mai mari spitale din capitala Italiei, fiind în comă de duminică.

Ettore Scola a fost unul dintre ultimii mari maeștri ai cinematografiei italiene, Regizorul și scenaristul italian Ettore Scola a muritregizând capodopere în care au jucat Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Vittorio Gassman și Nino Manfredi.

Premierul italian Matteo Renzi și-a exprimat tristețea la aflarea morții acestui “maestru în arta de a observa cu acuitate Italia, societatea sa și schimbările sale“.

Născut în 10 mai 1931, Ettore Scola a început să studieze medicina, însă a renunțat pentru drept, înainte de a începe să lucreze în industria cinematografică. Scola a început să scrie scenarii în anii ’50, înainte să treacă în spatele camerei, în 1964, odată cu primul său film, “Se permettete parliamo di donne”.

Sursa http://www.agerrpres.ro

Sursa Foto www.irpinianews.it

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s